10 tips om de gezelligheid te boosten. ⋆ Afrikaansemama
289
post-template-default,single,single-post,postid-289,single-format-standard,bridge-core-2.2.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-21.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

10 tips om de gezelligheid te boosten.

Om de gezelligheid te boosten en vaak om te vrede te bewaren in ons huis hebben wij onze vaste trucjes. Het zijn vaak alledaagse activiteiten maar door er een feest van te maken worden de kinderen enthousiast en er ontstaan gezellige momenten en creëer je leuke herinneringen voor de kinderen. En als de kinderen blij zijn, dan wordt mama ook blij. Toch? We gebruiken het soms als beloning voor goed gedrag. De feestjes zal ik in deze blog uitlichten.

1.Pyjama dag of Onesiefeestje

Heerlijk de hele dag je pyjama rondlopen. Je hoeft toch de deur niet uit. En er mag toch niemand op visite komen. Dus waarom moeilijk doen. Het is makkelijk en comfortabel. En de kinderen vinden het helemaal geweldig als mama en papa ook in een onesie rondlopen.

2. Dans feestje

Hebben ze te veel energie maar het is echt te nat buiten? Zet dan de tafels en stoelen aan de kant. Zet hun favoriete liedjes op en laat ze lekker losgaan op de muziek. Je kunt ook videoclips streamen van YouTube. Mijn dochter heeft voor haar verjaardag een karaoke disco box gekregen. Die maakt het wel af.

3. Filmavond

Haal wat popcorn in huis. Als je de gordijnen dicht doet en de lampen allemaal uit zet kun je een bioscoopsfeertje creëren. Wij hebben sinds kort een mini beamer. Hij neemt niet te veel ruimte in beslag dus je hoeft niet de hele woonkamer te verbouwen. Het mooie aan dat ding is dat je de Chrome cast direct via het HDMI-kabel ermee koppelen. Het enige wat je nodig hebt is een witte achtergrond. Nu hoef je alleen nog maar een leuke film te kiezen die iedereen leuk vindt😅.

4. Logeer partij of kampeerfeest

Wij willen normaal gesproken geen gasten in ons bed. Maar zo af en toe is het wel gezellig. We maken dan een verdeling. Een van ons gaat bij 1 of 2 kinderen logeren op de kamer en de ander komt logeren op onze kamer. Wil je het nog gekker maken. Haal dan alle matrassen van boven en zet ze in de woonkamer. Iedereen neemt zijn deken en kussen mee. Gegarandeerd kampeer plezier in de woonkamer. De volgende ochtend samen wakker worden met z’n allen.

5. Game avond

Wat is nou leuker dan samen te gamen met je ouders. Met games als Mario smash, Party of Mario Brothers op de Nintendo switch kun je met 4 of 5 tegelijk spelen. Hoeft niemand te wachten op zijn beurt. Maar wees er wel op voorbereid dat je vet wordt ingemaakt door stel wijsneuzen.

6. Spelletjesavond

Is gamen niet echt wat voor jullie dan kunnen jullie altijd een spelletjesavond houden. Monopoly Junior is leuk voor hun leeftijd en duurt niet te lang. Laat een van de kinderen de bank zijn dan leren ze tegelijkertijd ook wat.

7. Verkleed feestje

Kinderen moeten ontzettend lachen van een mama of een papa die maf doet. Dus doe eens gek. Trek die verkleedkleding maar aan. Heb je niets in huis. Geen nood. Teken een paar snorharen. En voilà, je bent een kat. Combineer een zwart wit T-shirt met een zwarte muts en je bent een boef. Trek je mooie pak aan met een zonnebril, ineens ben je een geheim agent. Voor Halloween knipte ik 2 gaten in een oude laken voor mijn zoon. En binnen 2 minuten was hij een spook. Zo simpel kan het wezen.

8. Bakfeestje

Dit is iets meer voor overdag. Maar haal van tevoren de spullen in huis en neem de tijd om samen wat te gaan bakken. Taart of cupcakes zijn niet al te ingewikkeld maar wel lekker. Combineer het met een bakje thee en je hebt een high-tea.

9. Knutsel middag

Nou ben ik normaalgesproken een grote fan van de Action dus hebben wij een behoorlijk assortiment aan knutselspullen in huis. Maar plakband, lijm en papier haal je ook bij de supermarkt. Zo hebben wij een keer met een grote doos een raket gemaakt waar ze in konden zitten. Dolle pret was het. Of een robot ingepakt met aluminiumfolie. Geen knutselspullen? Ga dan samen tekenen. Nee, ik kan ook niet goed tekenen maar waarvoor hebben ze YouTube uitgevonden. Er bestaan tutorial voor de beginnende en ervaren tekenaars. Zo heb ik geleerd om een Pikachu te tekenen. Zo score je punten bij je kinderen en zij ontwikkelen hun teken skills.

10. Picknick feestje

Als je gaat wandelen neem dan een kleed mee. Zoek een gezellig plekje op of ga aan een picknick tafeltje zitten. In een tas neem je een fles drinken mee. Vergeet niet de thermoskan voor mama en papa met koffie of thee.  Je mag het zo uitgebreid aanpakken als jij zelf wilt. Gesmeerde boterhammen met luxe hapjes. Alles mag. Mijn kinderen houden van simpel. Die zijn al tevreden met wat fruit en crackers. Pak de fiets en ga naar een dorp verderop. Of pak desnoods de auto en rij een paar kilometer verder. Zoek een rustig plekje op. Zo ben je even weer het huis uit en uit de sleur. Dan kun je weer opladen voor de volgende week.

En bij jou? 

Heb jij nog een leuke aanvulling op mijn lijst. Laat het me weten. We moeten elkaar toch helpen om het gezellig te houden in deze tijd.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.