Wie is Afrikaanse Mama? ⋆ Afrikaansemama
183
post-template-default,single,single-post,postid-183,single-format-standard,bridge-core-2.2.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-21.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Wie is Afrikaanse Mama?

Ja daar is hij dan. Mijn website. Ik vind het ontzettend spannend maar ik heb er ontzettend veel zin in. Omdat ik al jaren roep dat ik wil gaan bloggen heb ik al meerdere versies van mijn zogenaamde “eerste blog” getypt. Deze zijn niet meer actueel want de eerste keer was ik nog mama van 3. Inmiddels ben ik mama van 4 en mijn jongste is alweer 2 jaar oud. Daarom heb ik besloten om helemaal opnieuw te beginnen. In deze blog zal ik proberen uit te leggen wie Afrikaanse Mama precies is.

Ik ben Anastasie Loembet. 37 jaar en in 2013 werd ik voor het eerst moeder. In totaal heb ik 3 zoons en 1 dochter. De 3 oudste kinderen zitten op school en de kleine baby start binnenkort op de peuterspeelplaats.  Ik werk parttime in wisseldiensten en in mijn vrije tijd hou ik van dansen, koken en kleding maken. Maar mijn grootste hobby is mijn gezin. De vader van mijn kinderen heet Wilco. Hij is niet alleen een lieve partner maar ook een hele betrokken papa. In 2019 trouwden wij in het bijzijn van onze kinderen na 10,5 jaar verkering.

Waarom Afrikaanse Mama?

Al bijna mijn hele leven woon ik in Nederland. Als ik in het buitenland ben en mensen vragen waar ik vandaan kom vertel ik dat ik “Dutch” ben. Ik ben hier opgegroeid en voel me ook Nederlands. Echter als je naar me kijkt kun je gelijk zien dat ik een andere achtergrond heb. Ik heb roots in Afrika. Ik ben namelijk geboren in Gabon. Een land aan de westkust van Afrika. De meesten mensen kennen het niet omdat het enigszins politiek stabiel is en het niet zoals als Kenia of Zuid-Afrika heel erg populair bij toeristen. In een andere blog ga ik meer vertellen over mijn geboorteland.

Nog een Mamablog

Als moeder van 4 bestaat een groot deel van mijn tijd en energie in het opvoeden van mijn kinderen en het proberen te runnen van mijn huishouden. Toen ik net moeder werd van een tweeling was ik heel erg actief in een “besloten” Facebook groep van tweelingmoeders. Besloten heb ik hier even tussenhaakjes want tja hoe besloten is dat eigenlijk met drie duizend leden. Maar zo’n groep was fijn om lid van te zijn. Moeders die in het zelfde situatie zaten en moeders die je advies konden geven. Rond die periode creëerde ik ook een Instagram account. Hier zag ik allemaal moeders trots foto’s en verhalen van hun kinderen delen. De één naar de andere mama ging in volgen en ik begonnen blogs te lezen en te volgen. Puur omdat ik nieuwsgierig was. Maar vooral ook omdat sommigen van de blogs inspirerend. Het leek mij ook leuk om andere te inspireren en ze zo ook een kijkje te laten nemen in mijn leven. 

Andere opvoeding

Een tijdje geleden hadden we thuis problemen met waarheid vertellen. Ik wist me op een gegeven moment geen raad dus ik bedacht me een topic te starten in de facebookgroep. Heilig overtuigd dat het een issue is waar meer ouders tegen aan liepen. Namelijk hoe leer je je kinderen dat ze niet mogen liegen en te allertijd de waarheid mogen vertellen.  Ik vroeg of iemand mij een boek of methode kon aanraden hoe daarmee om te gaan. Ik werd nog net niet aangevallen. Ik zou veel te streng zijn en had te hoge verwachtingen van de kinderen. Veel bruikbare tips kreeg ik niet maar wel een ingeving. Ik realiseerde me dat ik toch op sommige dingen anders in het leven stond en ik bedacht me dat het te maken zou kunnen hebben met mijn cultuur. De opvoeding die ik heb gekregen was natuurlijk zoveel anders dan die van Nederlandse moeders. De multiculturele moeders lopen tegen andere problemen aan omdat wij andere normen en waarden hebben meegekregen. Ik zat wel diversiteit in de groep maar die lieten hun stemmen niet op die manier horen. Wellicht omdat ze het zelfde hadden geconcludeerd als ik.

Cultuur

Ik ben trots op mijn Afrikaanse achtergrond. Met mijn kinderen bespreek ik onderwerpen zoals racisme en cultuur. Onderwerpen die hun klasgenoten bijvoorbeeld niet thuis zullen bespreken. Ik hoop dat moeders na het lezen van mijn blogs het wel vaker gaan doen. We zijn een multiculturele samenleving met mensen met allerlei verschillende achtergronden. Daarom wil ik met mijn blogs positieve energie creëren en mensen en vooral moeders dichterbij elkaar brengen. Door in mijn blogs mensen een kijkje te laten nemen in het leven van een Afrikaanse Mama.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.