Moeder van tweeling jongens ⋆ Afrikaansemama
228
post-template-default,single,single-post,postid-228,single-format-standard,bridge-core-2.2.7,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode_grid_1300,hide_top_bar_on_mobile_header,qode-content-sidebar-responsive,qode-theme-ver-21.4,qode-theme-bridge,disabled_footer_bottom,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.2.0,vc_responsive

Moeder van tweeling jongens

Waar moet je je op voorbereiden als je moeder wordt van een jongens tweeling?

Dat jongens en meisjes verschillend zijn zal niemand verrassen. Ik ben zelf opgegroeid bent met zusjes dus kon me geen voorstelling van maken hoe het zou zijn om moeder te zijn van jongens. In min geval een jongens tweeling. Toekomstige moeders van jongens moeten zich op de volgende 9 punten voorbereiden.

1. Drukke boel

Misschien heeft het te maken dat ik een tweeling heb. Maar soms kunnen jongens echt druk zijn. Of ze nu druk spelen of druk ruzie maken. Bij ons is het ieder geval nooit rustig. Ze hebben een hoop energie en moeten daarom regelmatig naar buiten. Anders breken ze letterlijk de tent af.

 

2.Veel klimmen en klauteren

Jongens gaan van kruipen over naar rennen. Leren lopen wordt overgeslagen. Van de woonkamer naar de keuken verplaatsen gaat alléén al rennend. En op de bank zitten kan alleen als ze op hun kop staan. Noem het maar op en jongens klimmen erop. Bomen, palen, hekken, vensterbanken, aanrechten. Alles wat hoog is lijken zij te zien als een uitdaging. Als moeder moet ik regelmatig de andere kant op kijken. Ik heb al geaccepteerd dat ik ooit bij de eerste hulp ga eindigen met 1 of meerdere jongens met gebroken botten. Mijn enige hoop is alleen dat het niets ernstig zou zijn.

3.Een berg Lego

Heeeel veeel Lego! Het begint met één bouwpakket en het is groeit uit tot een verzameling in een gigantische bak vol met voertuigen en legopoppetjes. Ze beginnen altijd heel enthousiast met bouwen maar daarna verdwijnen er altijd kleine onderdelen en de blokjes Lego verspreiden zich over het hele huis. Onder bank, achter een kast, op het toilet, in je bed. Geen plek is te gek. Je zult er een blokje Lego vinden. Iedere moeder met een zoon kent de pijn wanneer je met je blote voeten op een blokje Lego bent gaan staan. Die pijn wens je je ergste vijand nog niet toe.

4.Superhelden

Alles wat met superhelden te maken heeft blijkt als een magneet te werken voor jongens. Ze kijken graag naar superhelden series en films. Ze willen zich verkleden als Spider-Man en gedragen zich alsof ze de Ninja’s zijn van Ninjago. De bedenkers van die striphelden en superhelden spelen daar goed op in want die merchandise kosten bakken vol met geld.

5.Speelgoed auto’s

Speelgoed auto’s komen in alle vormen en maten. Brandweer auto’s, politie auto’s, ambulances, race auto’s in alle kleuren van de regenboog. Eigenlijk alle soorten voertuigen. Ruimteschepen, treinen, bussen, vliegtuigen en vrachtwagens. Sommige met licht en geluid effecten. Je komt er achter dat batterijen veel langer meegaan dan je verwacht had. Bereidt je er ook op voor dat je een keer midden in de nacht je kapot gaat schrikken omdat er ineens een speelgoed auto begint te loeien onderweg naar de wc gaat.

6.Pis wedstrijden

Het lijkt erop dat hun blaas hun een signaal geeft om naar de wc te gaan als hun tweelingbroer aangeeft dat hij moet plassen. Ondanks dat ze zittend moeten plassen staan ze regelmatig samen te mikken in de pot. Het lijkt alsof ze een wedstrijd houden wie het meeste pis buiten de pot kan houden. En dan heb ik het nog niet eens over het zomaar plassen in de bosjes.

7. Onderbroekenlol

Alles wat met poep en plas te maken heeft is blijkbaar heel grappig. Iedereen is een poepie of heeft een kakahoofd. Dagelijks lussen ze wel een broodje poep of een bekertje pipi. Echte scheten laten is hilarisch en natuurlijk ruiken die van hunzelf naar bloemen. Bij ons in huis was het zo erg dat wij op een gegeven moment een poep-en-schijt kwartiertje hebben ingelast. Ze mochten zo veel mogelijk geintjes maken in die 15 minuten in de hoop dat het de rest van de dag over andere ontwerpen zou gaan.

8.Ruzie en vechten

Bij jongens kan alles omgetoverd worden tot een wapen of zwaard. Het liefst ook te gebruiken tegen je broer. Daarbij is alles een wedstrijd over wie het sterkte en snelste is. Wie is het eerste klaar met aankleden? Wie heeft zijn bord als eerste leeg? Wie mag als eerste onder de douche? Ze maken ruzie om de tig duizenden auto’s die ze hebben. Over wie met welk Lego poppetje mag spelen. Wie bepaald welke superhelden serie ze gaan ze nu kijken? Een stuk speelgoed dat/wat al dagen op dezelfde plek ligt wordt pas interessant als je broer ermee wilt spelen.

9.Ze stelen je hart

Het allerleukste aan jongens is dat ze dol zijn op hun mama. Al lopen ze de hele dag te rennen, vliegen, klimmen en te (bek)vechten. Ze zijn de grootste schatten. Als ik om hulp vraag aarzelen ze geen moment. Het is supergezellig en ze maken de grootste lol. Als mama van jongens krijgt je de grootste knuffels en de dikste kusjes. Ze willen niet gaan slapen voordat ze een kus hebben gekregen van mama.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.